Hundtrick och trickhundar
Nivå:

Utställnings-stå

Stacking (for conformation)

Hunden ska stå “fördelaktigt” som på utställning.

Det vi kallar “Utställnings-stå” (emellanåt refererat till nedan som ‘stå snyggt’) är beteendet där hunden står i rätt position för den sin rasstandard.

Vi kan väldigt lite om utställning så vi ger godkänt för snyggt uppställd hund som ser glad ut.

Det vi har hittat är att det finns två typer av “Utställnings-stå”: “fritt” och “skapat”. Dessa har säkerligen andra namn i utställningskretsar (Hand Stacking & Free Stacking).

Fritt stående är när hunden hittar positionen på egen hand; med signaler kan du uppmana hunden att justera sin position, men du hjälper inte fysiskt till.

Varje gång man är på utställning måste hunden ställa sig snyggt vid upprepade tillfällen. Strax efter ingång i ringen; innan man rör sig som en grupp; sedan individuellt för praktiskt granskning av domaren; och i slutet för uppställningen med de andra hundarna.

Mindre hundar kommer att hanteras och tittas på av domaren på ett bord, så de måste lära sig att stå snyggt både på marken och på bord. Mellan och stora hundar står oftast på marken.

Inlärningsförslag:

Läs vidare genom att bli supporter.

Mer information om supporter

49kr/månad.

Bli supporter och få tillgång till alla instruktioner, videor och kommande erbjudanden

Bli supporter nu

Jag är redan supporter
Logga inVissa tänker att utställningshundar inte bör lära sig att sitta eftersom de är rädda att hunden kommer att sätta sig i vänstervarv. Detta händer vanligtvis eftersom ägarna helt enkelt övar mer sitt än stå. Om du övar och belönar att stå mycket och göra det mycket givande, finns det inga problem med att lära in både sitt och stå.

Hur väl behöver min hund kunna tricket?

Koppel:
Hunden får vara kopplad, men kopplet ska inte användas för att styra hunden.

Godis:
Godis (och/eller leksak) får användas som belöning efter tricket. Godis får användas för att locka hunden i maximalt 7 av de 15 tricken. Hunden ska kunna tricket, inte i första hand följa godishanden!

Fysisk hantering:
Du får inte fysiskt manipulera hunden för att utföra tricket, exempelvis genom att dra fram tassarna när hunden sitter för att få den att ligga. Om du någon gång behöver röra din hund för att återfå fokus är det okej – och självklart får du klappa och smeka din hund!

Ansvarig utgivare:
Hundvardag - en del av SussCreations
Torpavägen 7
34233 Alvesta
Mail: hej@hundtrick.se
SMS: 0706898525
Org nr: 8509044643
I samarbete med:
Hanna Vretby Hundtrickeriet
Yonna Stjärnskog på Fokus Hundträning 
Åsa Tova Berg på HUNDraelvan
Köpinformation:
Alla köp görs i svenska kronor, antingen med, genom paypal swish eller faktura.
© 2023 Hundtrick.se. Kopiera inget utan tillåtelse.
Köpvillkor Klar för bedömning Din plats i kölistan